Hoppa till sidans innehåll

Regelproblem USM 2015

26 OKT 2015 16:22
Regelproblem USM 2015 Först en stor ursäkt från Ungdomskommittén kring brist på återkoppling kring regelfrågor och protester efter USM. Våra interna processer har inte funkat och det har drabbat er som inkommit med frågor/protester. Vi/UK ber om ursäkt för detta. Nedan följer beskrivning och beslut i frågan.
  • Skapad: 26 OKT 2015 16:22 
Sakbeskrivning:
- Inför USM publicerades regler kring kvalificering och rangordning från gruppspel till cupspel som i efterhand visade sig vara felaktiga.  1a kriterie skall vara
inbördes möten, men detta saknades helt i publicerat regelverk.
- Felet upptäcktes under USM-lördagen då ett snabbt beslut togs på plats av UK och Tävlingskommitté, att rätta till reglerna, informera om justering och spela efter justerade regler för Cup-delen av turnering (söndag). (Ett beslut som vi i efterhand ångrar).

- Försöket till "reparation" lyckades inte fullt ut. Cupdelen av USM spelades, baserat på de justerade reglerna men kommunikationen nådde inte ut till alla parter. Detta är fel och olyckligt.

Klasser som påverkades av regler kring rangordning är P14 och möjligen F18

UKs Hantering av frågor och protester:
- Cupmatcher spelades dock och gav resultat. Trots falörer kring regelverk måste dessa resultat gälla. Att i efterhand återkalla medaljer emot resultat i spelade matcher skulle vara fel. Det skulle dessutom leda till att fler lag och klubbar drabbas. Beslut är alltså att inga efterjusteringar görs kring placeringar  eller medaljer.

- Felaktiga regler publicerades inför USM och justeringen under pågående turnering blev bristfällig. Även hantering av protester och frågor har dragit ut på tiden för långt. Vi inom UK är här starkt självkritiska och vi/UK tar på oss ansvaret.

Rugbyhälsningar,
Patrik Hillelson
Ordf. UK

Process för att gå vidare med protest
För de klubbar som trots beslut i UK vill gå vidare med en protest är nästa instans enligt SRF´s stadgar och tävlingsbestämmelser SRF´s Förbundstyrelse. Skicka isf protesten vidare till This is a mailto link med kopia till This is a mailto link . Redogör för omständigheterna varför ni vill gå vidare med protesten så tar Förbundstyrelsen upp ärendet.
Skribent: Emanuel Hedeberg
Epost: This is a mailto link

 

 


 

Webbutik


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info