Hoppa till sidans innehåll

Övrigt

2012-03-28 09:00
Utöver samtal kring de förberedda punkterna stod det deltagarna fritt att komma med egna kommentarer eller frågor. Här kommer ett sammandrag av dessa.
  • Uppdaterad: 2012-03-30 08:25

Peter, ordförande i Växjö ville på uppdrag av sin klubb lyfta fram att förbundet borde försöka sprida arrangemang över Sverige samt se till att klubbarna samarbetar, t ex där det finns erfarenhet kring arrangemang av sjumannaturneringar. Mötet uppskattade tanken att klubbar bör samarbeta, men var också rätt eniga i att det inte var förbundets ansvar – mer än att tipsa klubbarna om erfarenhetsutbyten som kan finnas. Samarrangemang kan vara jättebra, men det är inget som förbundet kan kräva eller styra i. 

Att sprida arrangemang över Sverige har en poäng, och förbundet försöker väga ni även detta när beslut tas, men det finns många aspekter som vägs in när vi väljer arrangörer. Exempel på sådana är ekonomi, organisation och faciliteter.

 

Gustaf från skolrugbyföreningen berättade om deras erfarenheter kring gymnasierugbyn i Malmö och hur han skulle vilja sprida detta över Sverige. Vill någon ha tips och råd kan man kontakta honom på skolrugbyföreningen.

 

En fråga kom också upp från Eric i Karlstad angående landslagsuttagningar och hur duktiga, unga, spelare i mindre klubbar ska få möjlighet att visa vad de kan. Svaret blev att förbundet håller på och jobbar med selektionskriterierna och en struktur som gör att samtliga klubbtränare m.m. kontaktas. Det har dock inte fungerat fullt ut tidigare, och hur många som kan kallas till respektive läger har också med budgeten att göra. Målet är i vilket fall en tydlig ’pathway’ till landslagen för alla som är beredda att satsa och har kapaciteten.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

Webbutik


 

 Sweden7sRugby


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46 73 745 49 69
E-post: This is a mailto link

Se all info