Hoppa till sidans innehåll

Väntan är över-Idag drar VM igång.

2017-08-09 09:46
Idag spelas första omgången i Rugby VM i 15-manna på Irland. Först ut är England mot Spanien på UCD Bowl i Dublin kl:15 svensk tid.
  • Uppdaterad: 2017-08-09 09:46

VM spelas i tre pooler om 4 lag där segrarna och bästa tvåan går till semifinal. Tuffaste gruppen är grupp A: Kanada, Nya Zeeland, Hong-Kong och Wales. Det blir hårt om gruppsegern och den givna semifinalbiljetten men det är troligt att det är i den här gruppen som bästa tvåan finns. Wales får ursäkta efter att bara ha slutat femma i årets Six Nations. Det ska det till en skräll för att kunna sätta sig upp mot de två stora. För Hong-Kong, som kvalat in på den svagare Asien-platsen och är rankade 20 i världen, handlar det om att kunna stå upp hela turneringen.

I pool B finner vi England, som är en av favoriterna till guldet, Italien, Spanien och USA. England ska enkelt kunna ta den gruppsegern med USA som tuffaste konkurrent.  

I den tredje poolen C finner vi värdnationen Irland, olympiska mästarna i 7-manna Australien, Frankrike och Japan. Irland, som kom tvåa i Six Nations, har byggt upp ett starkt lag för att kunna konkurrera på allvar på hemmaplan. Irland som i sin inledningsmatch i förra VM slog Nya Zeeland, vet att allt är möjligt. Tuffaste utmanaren till gruppsegern är förstås Frankrike men stärkt av hemmapubliken drar Irland det längsta strået.

9 augusti: Gruppspelsomgång 1, Dublin

13 augusti: Gruppspelsomgång 2, Dublin

17 augusti: Gruppspelsomgång 3, Dublin

22 augusti: semifinaler och placeringsmatcher, Belfast

26 augusti: Final och placeringsmatcher, Belfast

Kickoff för finalen på Kingspan Stadium den 26 augusti är 20.45 svensk tid.

 

Allt du behöver veta om turneringen på www.rwcwomens.com

Skribent: Madeleine Lahti
Epost: This is a mailto link

 

 

Webbutik

 

 Sweden7sRugby

 

 Antidoping 

  

FRIS
 
GÖF Logo
 
utbildningar 
LUM logo3

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Gesällgatan 2a
745 39 Enköping

Kontakt:
Tel: +46 73 745 49 69
E-post: This is a mailto link

Se all info