Hoppa till sidans innehåll

TUP-säsongen startades upp

2017-04-01 17:59
Under lördagen samlades TUP-ledare i Enköping för att planera och starta igång säsongen. Positivism och framåtanda präglade diskussionerna när TUP-programmet tydliggjordes och utvecklades.
  • Uppdaterad: 2017-04-01 18:05

TUP är förbundets program för spelarutveckling där pojkar och flickor i åldern ca 15-16 år samlas regionalt och tränar tillsammans för att få bra grunder för att utvecklas till en bra rugbyspelare. Träningarna syftar till spelarutveckling av individuella färdigheter genom spelbaserad träning. I programmet skall också spelarna få kunskap inom andra områden som behövs för att bli en bättre rugbyspelare såsom mental och fysisk träning, kost och antidoping.

TUP-ledare hade inför träffen efterfrågat ett förtydligande av TUP-programmets syfte och innehåll, att ta fram ett material som är lättillgängligt även för klubbar och spelare. Deltagarna på träffen arbetade därför fram förtydliganden av TUP-programmet utan att ändra dess grundsatser. Idén är att programmet ska vara enkelt att leverera och lätt för spelare att förstå och ta till sig.

När det gäller säsongen 2017 riktar sig TUP till åldersgruppen födda -01 och -02 (på flicksidan är åldersspannet större). Det ska under säsongen organiseras 4 träffar i varje region med syfte att utveckla tekniska färdigheterna passa/fånga, tacklingen och nedbrytningen och alla dessa kombinerat med förmågorna; beslutsfattande och kontinuitet. Spelarna kommer utveckla sin fysiska kapacitet utifrån en functional screening, ta del av ett anti-dopingarbete och domarutbildning.

En gång per år inbjudes deltagarna till en Riks-TUP där man får möta spelare och tränare från andra regioner för ett utbyte. Under denna träff utbildas spelarna vid sidan av rugbyn även i kostlära.

TUP behöver fler ledare i alla regioner. Är du intresserad av att hjälpa till i din region så kontakta kansliet så slussas du vidare till rätt person.

Den 18-19 november är det nästa nationella TUP-ledarträff där säsongen utvärderas, 2018 planeras och tränarna utbildas. 

Skribent: Madeleine Lahti
Epost: This is a mailto link

Webbutik

 

 Sweden7sRugby

 

 Antidoping 

  

FRIS
 
GÖF Logo
 
utbildningar 
LUM logo3

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Gesällgatan 2a
745 39 Enköping

Kontakt:
Tel: +46 73 745 49 69
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

Bergaflex

 zagawebb

 

 stöd swish

 

 

SOK