Hoppa till sidans innehåll

Härlig energi på årets föreningskonferens i Jönköping

2018-02-05 22:09
På årets tredje mötesplats för förbundets medlemmar; föreningskonferensen, är föreningens utveckling i fokus. Drygt 20 klubbar fanns representerade och deltog i helgens diskussioner och arbete.
  • Uppdaterad: 2018-02-05 22:09

På årets tredje mötesplats för förbundets medlemmar; föreningskonferensen, är föreningens utveckling i fokus. Drygt 20 klubbar fanns representerade och deltog i helgens diskussioner och arbete.

Då vi har passerat halvtid för vår strategiska plan 2014-2020 var det dags för en halvtidsutvärdering. Fredrika Lindström från Smålandsidrotten ledde processen som fokuserade på områden i planen som vi behöver ge en extra knuff får att nå målen 2020. Ett fokusområde var att bli fler spelare men vid sidan av rekrytering diskuterades främst hur vi behåller spelare och hur vi kan attrahera nya målgrupper t ex genom att utveckla alternativa spelformer. Distriktens roll diskuterades och även domare. Hur får vi fler att vilja bli domare? Och vikten av att vara rädda om de vi har; ”respektera respekten för domaren”.

Fredrika ledde ett pass om anti-doping som är ett område där svensk rugby måste snäppa upp sitt förebyggande arbete och öka kunskapen ute i föreningarna. Vår statistik är inte smickrande. Fler föreningar måste vaccinera sig och spelare måste utbildas.

Våra GiRPar (GetintoRugby Personell); Johnny Engström och Carlos Castillo berättade om vilken möjlighet GiR-verktyget är för våra föreningar och vilka resurser som förbundet kan erbjuda när det gäller detta. Deltagarna diskuterade sedan hur GiR kan användas för olika rekryteringsprojekt i deras förening och delade goda exempel.

Janne Söderqvist och Per Bengtsson från TK presenterade tankar inför tävlingssäsongen 2018 och lyfte även ett förslag för hur vi kan stärka 7s som produkt inför 2019 genom attraktivare tävlingsformer. Deltagarna gavs stora möjligheter till dialog, diskussion och till att ställa frågor. Deltagarna blev också medvetna om den organisation av ideella personer som gör tävlingsverksamheten möjlig.

Detta var förbundets tredje mötesplats i år alla med lite olika infallsvinklar. Syftet med alla tre är att möta medlemmarna, informera om verksamheten och få hjälp med att utveckla den samma. Ett annat mål är att nå en ökad förståelse och samsyn över vart vi vill med svensk rugby.

Skribent: Madeleine Lahti
Epost: This is a mailto link

 

 


 

Webbutik


 

 Sweden7sRugby


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Gesällgatan 2a
745 39 Enköping

Kontakt:
Tel: +46 73 745 49 69
E-post: This is a mailto link

Se all info