Hoppa till sidans innehåll

Rugbyfestivaler


Här finner du all information om våra Rugbyfestivaler. Se kalendern för schema över säsongens Rugbyfestivaler.

En Rugbyfestival är en träff för alla lag i ålderklasserna U8, U10 och U12. Vi samlas hos den arrangerande klubben och alla lag spelar 2 matcher. Därefter har vi en gemensam "3e halvlek", för att få något att äta och dricka och umgås mellan lag och klubbar.

Vi vill att alla ska få en positiv upplevelse och nå framgång. Det innebär att vi räknar resultat, men bara för att markera att matcherna har spelats. Vi har inte tabeller, av samma skäl.

Lagen som deltar har anmält sig till Klas Thorselius, som ansvarar för alla spelscheman. Vi håller oss till våra spelscheman och vill inte ändra i sista stund.

Spelare i klubbar som inte har egna lag kan spela med andra lag. Det fixar den tävlingsansvarige, som är den som ser till att allting funkar på dagen. Men, alla som spelar måste vara licensierade, så att de är försäkrade. Spelare kan vara licensierade i sin egen klubb eller i en annan.

Spelare kan tilldelas till lagen som är på plats, ingen nekar en spelare att vara med. Klas ordnar samarbeten mellan klubbar och lag som sträcker sig över säsongen, vilket skapar framförhållning och arbetsro.

Alla spelar ungefär lika mycket och vi toppar inte lagen. Det är en viktig värdering för oss. Om ett lag är överlägset och mer erfaret, så ska tränarna för det laget frivilligt och så snart det står klart, minska lagets slagkraft genom att exempelvis sätta in mindre erfarna spelare. Detta gör att alla får en positiv upplevelse. Vi fokuserar inte på att vinna, vi fokuserar på att spela bra rugby och att alla ska ha kul!

Vill du vara med? Vill du starta ett eget lag? Vill du veta mer?

Kontakta Klas Thorselius på This is a mailto link

För mer information, se kolumnen till vänster.

Uppdaterad: 2017-04-18 13:49
Skribent: Jim Lindfors

 

 


 

Webbutik


 

 Sweden7sRugby


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3


Postadress:
Stockholms Rugbyförbund
Alastair Wither, Slånbärsvägen 32
186 45 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info